dissabte, de maig 05, 2007

IESE y ESADE reclaman acceso a los fondos públicos para sus áreas de investigación

Que aquells que defensen el llibaralisme es despengin demanant ajudes públiques diu que a)No en són de lliberals b) El papa va pagar els estudis i la classe "homo economicus i el seu rol en l lliberalisme" va caure en divendres desprès d'una festa a l'Otto, c) Hi eren però no ho van entendre (el papa també va pagar), d)i més probable que creuen en Liberalisme=tot-el-que-em-beneficii-a-mi-i-als-meus-colegues.

Els organs públics han d'incentivar el benefici de la societat, no als estaments més benestants. No compro l'argument que les escoles de negocis augementen el prestigi de les ciutats. El prestigi de les ciutats el determina la qualitat dels serveis, la productivitat, els transports i l'atractiu cultural entre d'altres. Més aviat són les escoles de negocis les que es beneficien de l'atractiu de Barcelona i no al revès.

Les escoles de negocis maten la meritocràcia, és a dir que les persones ocupen una determinada posició social en funció del mèrit. Tampoc defenso el model meritocràtic com l'ideal, sinó com a millor model que nens pijos que no tindrien una feina i als pares els faria vergonya presentar-los a les pistes d'esquí, club social, club de golf, urbanització, etc, ocupin posicions de decisió.

Respecte a la investigació en aquests centres a la que anomenen "no experimental" igual a escric algo que em sona bé, potser que ens plantegèssim dedicar els recursos a productes de valor afegit. Saben com els fan els estudis no experimentals a les business schools? Primer decideixen les conclusions i desprès busquen els fets que reforcen les seves creences (o prejudicis).

Els diners no es regalen, això ho enten el més tonto d'ESADE o IESE, per tant només se'ls ha de donar diners a canvi de places becades com passa al Regne Unit i França.

3 comentaris:

marc ha dit...

de fet, i pel que dius, el que demanen ESADE i IESE és diners per fer investigació, cosa de la qual es beneficia tota la societat. No per fer classe.
En tot cas, la teva mentalitat, David, és la típica mentalitat espanyola imposada als catalans per la qual l'èxit dels altres és subjecte a ésser criticat, simplement pel fet d'ésser un èxit!!! bravo ESADE i IESE, dos de les millors escoles de negocis del món a Barcelona. Només les hi podem donar les gràcies pel prestigi que ens donen.

Kungmanato ha dit...

De mentalitat espanyola en tinc molt poca. Repeteixo que les escoles de negocis PRIVADES no es basen en criteris meritocràtics sinó econòmics i per tant una societat que aspira a ser millor cada dia no hauria de subvencionar aquest tipus d'organitzacions. Si fan el que han de fer no els ha de caldre mai estar subvencionats. Deixant de banda la qualitat de les investigacions, com es deriven els fons atorgats, la transferència de coneixement real i les contraprestacions a la societat en forma de possibilitat que estudiants sense recursos tinguin places, qui defensa el lliberalisme no pot desprès anar demanant subvencions, canta, molt.

L'èxit no sempre va asociat al talent i depen de les condicions inicials (Si has nascut a Sarrià no és el mateix que si vas nèixer a Moçambic), dels contactes (per exemple en Laporta i els seus amics de classe) i de delta estocàstica (o potres varies).

Per últim torno a qüestionar el paper de les mencionades escoles de negocis tant en el "prestigi de la ciutat" difícil de mesurar i la traducció en aspectes sí mesurables com nombre de visitants, etc.

Vull de totes maneres aclarir que a ESADE i a IESE hi ha molts estudiants molt vàlids que treballen dur i desenvolupen un paper molt important dins la nostra societat.

Lluís Ferrer ha dit...

Desconec quins són els valors que defensen aquestes dues escoles -felicitats si en el país del mangant i el funcionari (redundant potser?) defensen el liberalisme econòmic.
El fet que defensin el liberalisme no vol dir que siguin curts. Si poden tirar de subvenció en tiren així com si em toca un pis de protecció oficial -que hi estic en contra- no diré que no a un lloguer de 50mil peles al mes.
Jo crec que unes bones universitats sí que donen molt prestigi a un país siguin públiques o privades. En aquest punt sí que coincidiria més amb tu en què en aquest país en moltes universitats privades la base per anar passant de curs és el "qui paga mana".