divendres, de juny 15, 2007

6 milions d'Euros!

Se m'en refot quins autors vagin a Frankfort i la llengua en la que escriguin. Però que el Ministeri d'Industria, Turisme y Comerç (conyes a banda el departament mencionat està dins d'Innovació Universitats i Empresa) destini 6 milions d'euros per a la promoció del sector editorial catalá a la Fira Internacional del Llibre de Frankfort em toca els collons, molt. Cal remarcar que les donacions es fan a través de l'Institut Català de les Indústries Culturals. Qui suca aquí? Tots! Qui paga? Tu i jo! Hi ha res a fer? No, res.

Això és el que passa quan manen filòlegs i advocats. Tantes prioritats que hi ha en aquest país i acabem llençant els calers en una inversió sense retorn. S'imaginen la festa que es pot fer amb 6 milions? Tothom convidat en primera classe, escriptors afiliats al règim cobrant, els instituts subvencionats.

Potser que hi ha millors maneres de potenciar el sector com per exemple potenciar la lectura en català. Es poden donar llibres a les escoles o fins i tot a les persones o ajudar a nous escriptors o fins i tot a empreses que apostin pel Català.
En canvi paguem per una fira, perquè el poliglota Montilla que té complexe de poc Catala (fonamentat per cert) s'hi faci la foto. Una anàlisi més profunda però, em porta a pensar que les accions a Frankfurt estaran encaminades a la promoció d'autors catalans, però evidentment no en Català. Els alemanys, francesos, italians, suecs i damès fauna no la parlen la nostra llengua. Conclusió, estem pagant als escriptors, rectifico, editorials per promocionar literatura traduida del català.
Quins pebrots! (Pepperoni com en diuen a Suissa).

1 comentari:

Lluís Ferrer ha dit...

Posats a deixar de subvencionar comencem per la Feria d'Abril -cultura andalusa a Catalunya-, el Periodico del sociata, les estrenes de TV3 i tots els seus actors, els equips de futbol o qualsevol altre esport, els llibres d'escola, els Latin Kings, els cantautors que pretenen viure traient 4 cançons cada 3 anys, conselleries estúpides -relacions institucionals, de vicepresidència-, el bicing.
Està ben clar, que amb tots els inútils que viuen del que paguem els treballadors, si ens tornessin els calers no tindríem problemes per comprar-nos un pis decent.