divendres, de març 09, 2007

Vuitens de Final - Anàlisi complerta

Els noms sedueixen a qui no enten de futbol, les terminacions -ilson, -inho, són garantia d'amor a primera vista de l'affecionat amb el jugador. Sovint es paguen barbaritats per mediocres amb terminacions "maques". Però el fenòmen invers també funciona, tot i que de manera un pel diferent. Hi ha jugadors que per ser de la casa no tels treus de sobre ni a patades. Aquest és el cas de Xavi, un bon jugador però que segons la meva opinió no està a l'alçada. A part de Ronaldinho i Messi que van fer un partit per oblidar crec que Xavi va representa totes les raons per les quals el Barça va perdre contra el liverpool. Comparant què feia en Xavi quan rebia la pilota de la defensa amb el que va fer Iniesta (Ohh deu)es veurà clar el que vull dir. Rebia Iniesta i anava directament cap a l'altra porteria, rebia Xavi i la passada era invariablement per Oleguer, Puyol o Thuram. En Gudy ho va deixar molt clar, amb la reductora posada no guanyaràs contra el Liverpool. Aquesta temporada, no se si per raons de preparació de pretemporada o què certs jugadors del Barça van a mig gas. És divertit que el Xavi respongui a les declaracions de Gudy, segur que ha estat el primer en donar-se per aludit.

Si l'estat d'en Ronaldinho és crònic, el de Xavi endèmic. Un bon analista de futbol afirma que Deco tampoc va com anava l'any passat. Jo crec més aviat que està imprecís i aixó és un problema de concentració.


El cas de Messi és diferent, ell és com aquelles pelicules amb un gir al final que quan l'has vist una vegada ho has vist tot. Quan juga a la dreta i totes les boles li foten al peu, sense probar mai l'esquena del defensa, aquest el marca a sobre de tal manera que Messi sap què ha menjat el lateral per dinar abans de ni tan sols controlar. No diguem quan a més a més el mig ajuda en les cobertures.

Finalment em veig amb l'obligació de questionar a Rikjard. Encara que el 3-4-3 em va encantar crec que va cometre errors importants. 1) En Roni no està per jugar 2) Etó ha de jugar sempre pel mig 3) A Messi li havien d'haver passat més boles a l'espai o jugar per l'esquerra 4)Deco hauria d'haver jugat per l'esquerra en lloc de Iniesta per tapar Gerrard 5) Iniesta hauria d'haver jugat com a mitja punta 6) Oleguer portava uns partits molt imprecís i va estar massa nerviós amb la pilota als peus, millor Zambrotta 7)Xavi no hauria de jugar al Barça 8)Guiuly té més profonditat que Messi.

1 comentari:

Lluís Ferrer ha dit...

Febrer de 2004. Un grup d'estudiants d'industrials es disposen a passar un cap de setmana collonut a la Garriga, a casa d'un dels seus amics. El Barça es troba immers en una crisi esportiva que ve de lluny. En arribar a la Garriga encenen la tele on veuen el gran Johan Cruyff dient que al Barça hi ha un seguit de jugadors acomodats. Aquestes declaracions apareixen la mateixa setmana que s'ha filtrat a la premsa que al final de temporada hi haurà neteja a fons al vestidor. Tot seguit es mostren les delcaracions d'un jugador tot indignat, desmentint que estiguin acomodats i replicant que ell sempre ho dóna tota.
Nom del jugador? Xavi Hernàndez.

Jo ho veig així. Els jugadors que cobren més de la plantilla no donen la talla.
Amb l'Eto'o lesionat es perd moltíssima agressivitat, competitivitat i gol.
En Messi encara està molt verd i necessita anar entrant a l'equip de mica en mica, sense que es pensi que ja s'ha guanyat el lloc. En Ronaldinho hauria d'estar sancionat pel club. No està ni per jugar a Hellcheib. Rijkaard l'acaba fent jugar pel mig perquè així perd les pilotes el més lluny possible, pot ser que marqui algun gol, i així no es nota la nul·la dedicació en defensa -en part pq està tan fora de forma que encara que vulgui no pot-. Un brasiler més a la galeria de brasiler de 2 anys (com a molt) del Barça: Romario,Ronaldo, Rivaldo i...Ronaldinho.
En Deco és un desastre. Jo el valorava molt quan va arribar de l'Oporto. Aquí, només va donar el primer any. Ara mateix, considero que no treballa, no ataca, en definitiva, que és una nul·litat que perd el 60% de les pilotes del Barça.
El partit del Liverpool es fa el pena perquè els altres són conscients que són uns paquets i surten a donar-ho tot. I jo al barça només vaig veure un gran porter, dos centrals collonuts -Puyol i Thuram- i que l'únic que baixava a rebre pilotes del mig camp era l'Andresín. Una circulació lenta, ningú s'oferia, una gran pressió del contrari. Això només es pot superar amb moltíssima mobilitat i jugant molt més sense pilota que amb ella. Una norma que l'Iniesta, com tots els grans jugadors, segueix al peu de la lletra. Només ell i l'Eto'o integren com un tot desmarcar-se, controlar, donar-la i tornar-se a desmarcar.
Si aquesta directiva vol seguir demostrant que és la més competent de la història del barça ho haurà de demostrar ara que toca carregar-se algun jugador amb més nom que rendiment en el camp. Jo crec, que fins que en Deco i en Ronaldinho no fotin el camp, el Barça no tornarà a jugar bé i a guanyar títols. Temps al temps.