dimecres, de juliol 18, 2007

Parides de Mr. Hilillos!

La proposta De Mariano Rajoy de no poder governar si no tens com a mínim el 30% dels vots només s'entén com una maniobra conjuntural com a única vía per arribar al poder.

És una proposta ridícula i allunyada de tot allò que ell mateix predicava sobre els problemes que realment importen a la gent. No ha de ser la llei electoral la que castigui o premiï els partits que pacten per fer govern. Són els mateixos ciutadans els que amb el seu vot decidiran si hi ha càstig o no. Les lectures de l'estil: la majoria de l'electorat ha votat una opció que desprès no ha format govern. És tan senzill que m'indigna haver-ho d'explicar. Espavilin-se i pactin, tenen més diputats que ningú, els hauria de ser més fàcil pactar que als altres. Per què serà que no poden? S'han aillat vostés mateixos. El mateix val per a CIU. I en aquest últim cas els diré que com són una federació són dos partits i per tant no tenen el 30% que demana l'amiguet Rajoy.

Sospito que les lleis electorals no s'aproven per majoria simple i que per tant quedarà com una reivindicació més d'un partit que va a la deriva intentant buscar propostes que enganxin a la gent. Propostes en les que no creuen, problemes que no els importen. No volen representar els ciutadans que els voten. Volen manar.