CIENCIA VS IGNORANCIA
Anomenar "chispas" als cientifics i enginyers és el paradigma de la imbecilitat, tot i ser ja coneguda i manifesta. Els autoanomenats intelectuals no son més que merda superflua, creguda i ignorant. Sobre tot ignorant. Els cientifics creen models del mon, i han estat ells els que han fet avançar les societats. Es per aixo que els paisos avançats la despesa en investigacio respecte el PIB es entre 3 i 5 vegades la de Catalunya. Mentre aqui subvencionem la cultura allà subvencionen la inteligencia.
Seria tan simple com escriure una llista (només de matemàtics) i si despres de llegir-la no li agafa un atac d'humilitat no hi haurà res a fer:
Newton, Liebniz, Gauss, Fourier, Laplace, Leonhard Euler, Euclides, Jacques Hadamard, Lebesgue, McLaurin, Henri Poincaré, Pitagores, Bertrand Russell,Fermat.
La diferència entre vosté, senyor sostres, i jo és que vosté podria passar per un mico que beu champagne, paga per follar, i escriu imbecilitats . Vosté és gris, és vulgar i només l'aprecien els nens pijos d'ESADE perquè es fica amb els sociates. En altres paraules, el mon seria exactament el mateix amb vosté que sense.
1 comentari:
Han fet més per la societat la revolució industrial, Isaac Newton, Ben Franklin, l'energia atòmica, John Maynard Keynes i Internet que Shakespeare, Joyce i Goethe junts. Tanmateix no hem d'oblidar que sense els escriptors, els músics, els cineastes i tan d'altres artitstes les nostres vides serien molt més grises i planes. Ara, posats a prescindir d'algun dels dos grups, tinc molt clar de quin ens podríem desprendre fàcilment. Gràcies als primers, els segons poden dur la mena de vida que duen. una mica és com l'etern conflicte de l'auca del senyor Esteve, de l'Estevet que vol ser escultor, però si ho vol ser i s'hi pot dedicar és perquè la seva família té la fàbrica que dóna calers.
Només els ignorants veuen les coses difícls fàcils. Un paio que estudia periodisme o filologia vol dir que quan plantejavem els problemets del tren que surt de madrid i el que surt de barcelona ja es perdia, i que, ni tan sols deu saber quines són les unitats de la força.
Un altre tema a part per un debat o estudi més extens és el prestigi del que gaudeixen les matèries de lletres. Moltes d'elles, a més, són carreres ben recents, basades en descriure fets coneguts de fa segles, automàtics i sense cap mena d'importància i penja'ls-hi algun títol ben pompós. Vivim en un món de lletres perquè estem sotmesos als mitjans de comunicació, que estan controlats per gent de lletres, els polítics són pràcticament tots gent de lletres i pq són carreres que permeten a un munt de gent que haurien d'estar treballant des dels 16 anys -abans des dels 14- tenir el títol de llicenciat en alguna cosa. Quèn no serveixi per res? Això és el de menys.
Sino em creieu, mireu qualsevol programa de preguntes de televisió i digueu-me quantes preguntes de mates, física, química i enginyeries hi ha.
Publica un comentari a l'entrada